Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: παρέμβαση αλληλεγγύης για τον Θ. Ηλιόπουλο


Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Θ. Ηλιόπουλο έγινε την Τετάρτη 15/7 σε συναυλία των Χαϊνηδων στη Μυτιλήνη. Αναρτήθηκε πανό στην είσοδο του χώρου, μοιράστηκαν κείμενα. Προς το τέλος φωνάχτηκαν και κάποια συνθήματα.


Οι αιχμάλωτοι του Δεκέμβρη
Η ανταρσία του Δεκέμβρη, ως όφειλε, γέννησε και προχώρησε σκέψεις, έφτιαξε και διέλυσε σχέσεις, κατέστρεψε εμπορεύματα, αναθεμάτισε και αντιπάλεψε κυρίαρχες δομές. Η πορεία αυτή, ελπιδοφόρα και αναζωογονητική είχε βέβαια και κόστος. Όσες και όσοι ένιωσαν την ανάσα τους να κόβεται και τα μάτια τους να καίνε απ' τα χημικά, οι χιλιάδες προσαχθέντες, οι εκατοντάδες συλληφθέντες, ο άγνωστος αριθμός μεταναστών που “απλώς” εξαφανίστηκαν, το γνώρισαν από πρώτο χέρι.
Επτά μήνες μετά και ενώ δεκάδες δίκες αναμένονται, ένας από τους διωκόμενους συνεχίζει να βιώνει την εκδίκηση του Κράτους και των θεσμών. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος παραμένει, από τις 22 Δεκέμβρη, προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό περιμένοντας να δικαστεί. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε άλλη μια αίτηση αποφυλάκισής του, διότι “τραυμάτισε τη δημοκρατία και έπληξε επί μακρόν την ασφάλεια των πολιτών”. Έτσι, τον καταδικάζει ουσιαστικά σε άλλους έξι μήνες προφυλάκισης. Ο Θοδωρής ξεκίνησε από την Παρασκευή 10η Ιουλίου απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: